september 2, 2009
Dansk hovedret med brunkål og flæsk
- 1 hvidkålshoved
- 50g sukker
- 30g smør
- Salt
- peber
- 700 g flæsk
Snit hvidkålen i tilpas store stykker, brun sukkeret i en gryde og tilsæt smør. Hæld kålen i gryden og brun den godt, hvorefter det hele stykke flæsk lægges i midten af gryden. Pak kålen godt op om flæsket og tilsæt lidt vand. Lad retten små koge i 1½ time.
Smages til med salt og peber.
Server med skiver af flæsket og evt. rugbrød til.
Man kan også skære flæsket i skiver og blande det med kålen i stedet for et hel stykke
/Bon appetit
Læs kommentarer (0)
august 5, 2008
Hvidkålssalat med Aioli Sauce (hvidløgssauce)
- ca. ¼ hvidkål
- 100 g salami
- 3 hårdkogte æg
- 16-18 sorte oliven
- 200 g kalorielet mayonnaise
- 4-5 fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- vand
- Flute
Snit hvidkålen fint, skær salamien i tern og skær æggene i både. Hvidkål, salami, æg og oliven blandes sammen i en skål.
Sauce: Rør mayonnaise sammen med presset hvidløg og salt. Tilsæt vand til konsistensen er tilpas.
/Bon appetit
Læs kommentarer (0)