Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk

Brune kager

juli 16, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Brune kager

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g Brun farin
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk., stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • 50 g hakket pomeransskal
  • 100 g finthakkede mandler
  • 500 g mel (ca. 8 dl. )

Fedt stof, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Gryden tages fra varmen og lad det svale lidt af. Potasken udrøres i koldt vand. Krydderier blandes sammen med det øvrige fyld i melet. Den afsvalede sukker-fedt-stofmasse kommes i sammen med den udrørte potaske. Dejen æltes sammen. Dejen trilles straks til lange ruller med en diameter på ca. 5 cm. Stil rullerne koldt, gerne til næste dag, så er de nemmere at skære.

Skær ca. 50 tynde skiver af rullerne og sæt kagerne på en smurt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 5 – 6 min.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Arme riddere

juli 15, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Arme riddere

  • 8 skiver franskbrød
  • 1½ dl mælk
  • 8 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smør
  • Syltetøj

Læg brødskiverne i mælk og lad dem trække i ca. 10 minutter. Tag brødskiverne op og lad dem dryppe godt af. Bland sukker og kanel sammen og drys det på brødet. Læg skiverne på panden og steg dem i smør indtil de er lysebrune. Server straks og spis dem evt. med syltetøj efter eget valg.

En anden variant kaldes for Rige Riddere, i modsætning til de Arme Riddere

Her drypper du brødskiverne, der har trukket i mælk, i sammenpisket æg. Og dernæst i en blanding af 8 spsk. sukker, 25 g finthakkede mandler, og 1 tsk. vanillesukker.

Rige riddere steges og serveres på samme måde som arme riddere.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Astakage

juli 15, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Astakage

  • 125 g smør
  • 200 g Brun farin (2 ½ dl.)
  • 2 æg
  • 250 g mel ( ca. 4 dl. )
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 ¼ dl. mælk
  • 100 g rosiner
  • 50 g hakket sukat

Smøret røres godt sammen med farin, og æggene røres derefter i. Natron blandes med de øvrige krydderier og vendes i melet sammen med rosiner og sukat, og det røres skiftevis med mælken i dejen. Dejen kommes i en smurt kageform eller springform med randindsats. Kagen bages i ca. 1 time ved 170 grader. Prøv evt. at stikke en strikkepind i kagen. Hvis ingen dej hænger ved, er kagen færdig.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Fedtfattig banankage

juni 7, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Banankage stort set uden fedt

  • 4 bananer
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniliesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 100 g valnødder
  • 150 g rosiner
  • 3 dl hvedemel
  • vand efter behov (se fremgangsmåde)

Bananerne moses godt og grundigt. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og til sidst tilsættes vand, således at massen hverken er for tynd eller for tyk. Massen skal være drøj. Massen fyldes i en form af passende størrelse, beklædt med bagepapir i stedet for fedtstof. Kagen bages i 40 – 50 min. i en forvarmet ovn på 220 grader. Bagetiden kan variere lidt afhængigt af hvilken form der anvendes.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk