Kartoffelsalat til 4 personer
- Ca. 1 kg kogte kartofler
- Ca. ½ agurk
- 1 ps. mayonnaise
- 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
- 1 tsk. revet løg
- 1 tsk. fransk sennep
- salt
- peber
- paprika
- ½-1 dl vand
- 1 bdt. dild
Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.
/Bon appetit
Hønsesalat
- 600 g poulard-, hønse- eller kyllingekød
- 150 g lyse champignoner
- 1 lille dåse henkogte aspargesstykker
- 1 lille, rød peberfrugt
- 150 g fine ærter
- brøndkarse
- 100 g mayonnaise
- 1 dl. creme fraiche
- 3 – 4 tsk. karry
- salt
- peber
Hønsekødet skæres i småt tern eller smalle strimler. Bland kødet med skivede champignoner, aspargesstykker, peberfrugtterninger og ærter. Vend alle ingredienserne i dressingen og smag salaten til.
Dressing: Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen og smag den godt til med salt og peber. Hvis den er for fast, kan der tilsættes lidt fløde eller aspargeslage.
/Bon appetit
Juli Salat
- 2-3 gulerødder (Ca. 200 g)
- 1-2 courgetter (Ca. 200 g)
- ½ spidskål (Ca. 300 g)
- 1 bæger (150 g) yoghurt
- 3 spsk kalorielet mayonnaise
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk salt
Gulerødder og courgetter rives groft. Kålen snittes fint. Grønsagerne blandes i en skål. Yoghurt, mayonnaise, hvidløg og salt røres sammen og blandes i grønsagerne. Salaten serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til en rest kød eller fars.
/Bon appetit
Hvidkålssalat med Aioli Sauce (hvidløgssauce)
- ca. ¼ hvidkål
- 100 g salami
- 3 hårdkogte æg
- 16-18 sorte oliven
- 200 g kalorielet mayonnaise
- 4-5 fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- vand
- Flute
Snit hvidkålen fint, skær salamien i tern og skær æggene i både. Hvidkål, salami, æg og oliven blandes sammen i en skål.
Sauce: Rør mayonnaise sammen med presset hvidløg og salt. Tilsæt vand til konsistensen er tilpas.
/Bon appetit
Frugtsalat
- 4 små ananasringe
- 2 røde æbler
- ca. 100 g blå og/eller grønne vindruer
- 150 g mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- 50 g valnøddekerner
Skær 4 ringe ud af Ananas frugten, og skær de uskrællede æbler i mindre stykker. Vindruerne, der ikke bør indeholde kerner, halveres og blandes sammen med æblerne og ananas stykkerne. Rør nu mayonnaisen i og smag salaten til med citronsaft og en smule ananassaft. Kom salaten i en skål og pynt med de grofthakkede valnøddekerner.
/Bon Appetit
Blomkålssalat
- 1 mellemstort blomkål
- 100 g kalorielet mayonnaise
- 3 spsk. ymer eller creme fraiche
- ½ tsk salt
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk fransk sennep
- 1½ tsk. kryddersennep
- 1 knsp. sukker
Skær blomkålen i meget små buketter. Rør saucen sammen og tilsæt blomkålsbuketterne. Salaten bør trække i ½ -1 time inden den serveres.
/Bon Appetit