Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk

Fastelavnsboller

februar 1, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Fastelavnsboller (ca. 25 stk.)

  • 500 g mel
  • 3,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g sukat
  • 75 g rosiner
  • 250 g smør

Dejen lægges om aftenen. Mælken lunes en ubetydelighed. 125 g smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt. Om morgenen æltes det resterende smør i, det fordeles i små klatter på dejen og rulles ud som butterdej. Hæver til dobbelt størrelse og slås ned med kagerullen. Trilles ud til ca. 25 boller. Efterhæves, pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Havrekager

juli 19, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Havrekager

  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g margarine
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao
  • 200 g havregryn
  • 40 g pommeranskal

Rør æg og sukker godt sammen. Smelt margarinen og rør den i. Mel, bagepulver og kakao sigtes og røres sammen med havregrynen, og den hakkede pommeranskal. Anvend to teskeer til at sætte dejen på en eller to smurte plader, med god afstand mellem kagerne. Du bør få ca. 80 stk. Kagerne bages i ca. 6 min. ved 200 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Chokolade/kaffe kage

juli 18, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Chokolade/kaffe kage

  • 1 dl mælk
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 ½ spsk. pulverkaffe
  • 150 g margarine
  • 100 g (1 ½ dl) farin
  • 4 æg
  • 250 g (4 dl) mel
  • 1 tsk. bagepulver

Smelt mælk, chokolade og pulverkaffe sammen i en gryde. Margarine og farin røres blødt. Tilsæt æggene i et ad gangen. Chokolademælken røres i skiftevis med mel og bagepulver. Hæld dejen i en smurt form. Kagen bages i ca. 50-60 min. ved 175 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Bradepandekage

juli 16, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Bradepandekage opskrift

  • 250 g mel
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 3 spsk. kakao
  • reven skal af 1 appelsin
  • 250 g smeltet margarine
  • Vand
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 150 g flormelis

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen i ca. 1 dl kogende vand. Hæld dejen i en smurt bageform ca. 22 X 35 cm. Pandekagen bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Glaser kagen når den er kold.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Brune kager

juli 16, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Brune kager

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g Brun farin
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk., stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • 50 g hakket pomeransskal
  • 100 g finthakkede mandler
  • 500 g mel (ca. 8 dl. )

Fedt stof, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Gryden tages fra varmen og lad det svale lidt af. Potasken udrøres i koldt vand. Krydderier blandes sammen med det øvrige fyld i melet. Den afsvalede sukker-fedt-stofmasse kommes i sammen med den udrørte potaske. Dejen æltes sammen. Dejen trilles straks til lange ruller med en diameter på ca. 5 cm. Stil rullerne koldt, gerne til næste dag, så er de nemmere at skære.

Skær ca. 50 tynde skiver af rullerne og sæt kagerne på en smurt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 5 – 6 min.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Astakage

juli 15, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Astakage

  • 125 g smør
  • 200 g Brun farin (2 ½ dl.)
  • 2 æg
  • 250 g mel ( ca. 4 dl. )
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 ¼ dl. mælk
  • 100 g rosiner
  • 50 g hakket sukat

Smøret røres godt sammen med farin, og æggene røres derefter i. Natron blandes med de øvrige krydderier og vendes i melet sammen med rosiner og sukat, og det røres skiftevis med mælken i dejen. Dejen kommes i en smurt kageform eller springform med randindsats. Kagen bages i ca. 1 time ved 170 grader. Prøv evt. at stikke en strikkepind i kagen. Hvis ingen dej hænger ved, er kagen færdig.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Amerikansk Citronkage

juli 12, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Amerikansk Citronkage

  • 150 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 150 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 60 g margarine
  • 1 1/4 dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 2 økologiske citroner
  • 75 g flormelis
  • Reven skal af økologisk citron
  • Saft af citron
  • 10 tynde skiver citron til pynt

Mel, bagepulver, sukker, salt og vanillesukker blandes sammen. Riv skallen af citronen. Margarine smeltes og røres i sammen med mælk, æg og halvdelen af den revne citronskal. Dejen hældes i en smurt springform.

Kagen bages i ca. ½ time ved 200 grader.

Prik nu huller i kagen med en stor nål. Citronsaft, resten af den revne skal og flormelis røres sammen. Den rørte citronsaft hældes over den varme kage, som bliver stående i formen, til den er kold. Kagen pyntes med tyndt skåren citron.

Citronen skal være økologisk, da skallen skal anvendes til kagen.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Boller i karry

juli 4, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Boller i karry. En billig hverdagsret der er nem at lave.

  • 500 g frosne kødboller
  • 1 stor spsk. smør
  • 1-2 spsk. mel
  • 1 1/2 tsk. strøgen karry
  • 1/2 tsk. paprika
  • 2 bouillonterninger
  • 1 liter vand

Smøret smeltes med sammen med karry og paprika. Tilsæt nu mel og pisk det sammen. Dernæst tilsættes bouillon lidt ad gangen og kog op efter hver tilsætning. Når sovsen har den ønskede tykkelse tilsættes kødbollerne, og retten skal nu simre i ca. 5-6 minutter.

Serveres med ris, flutes og evt. Mango Chutney

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk