Denne artikel blev skrevet søndag, 1. februar 2009 kl. 03:08 og er gemt i Boller, Dansk Bagværk, Fastelavn. Du kan følge alle svar til denne artikel via RSS 2.0 feed. Det er p.t. ikke tilladt at kommentere eller pinge.
1. februar 2009
Bedøm opskriften med kokkehuer
Fastelavnsboller (ca. 25 stk.)
- 500 g mel
- 3,5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 tsk. sukker
- 50 g sukat
- 75 g rosiner
- 250 g smør
Dejen lægges om aftenen. Mælken lunes en ubetydelighed. 125 g smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt. Om morgenen æltes det resterende smør i, det fordeles i små klatter på dejen og rulles ud som butterdej. Hæver til dobbelt størrelse og slås ned med kagerullen. Trilles ud til ca. 25 boller. Efterhæves, pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader.
/Bon Appetit
Læs kommentarer (0)