Opskrift på en fedtfattig leverpostej. Nyd den gode hjemmebagte leverpostej med god samvittighed.
- 1kg svinelever
- ½ kg kyllingekød
- 2 rå kartofler
- 2 æbler
- 6 rå gulerødder
- 1 stort løg
- ½ dl olie
- 6 æg
- 150 gr mel
- 2 tsk bagepulver
- salt og peber
- 1 l skummemælk.
Fremgangsmåde
Lever og kød grønsager hakkes 2 gange i kødmaskine.
De andre ting tilsættes og røres godt sammen med skummemælk(piskeris).Postejen er ret lind. Hældes i foliebakker , ca. 12 stk. og fryses ned.
Efter optøning, bages i vandbad ca 1 time ved 200 gr. Køber aldrig leverpostej mere, den kan nydes med god samvittighed
/Bon appetit
Annette Hansen
kraftig tomatsuppe med rød peber
til 5-6 pers.
- 5 røde peber
- 1 bundt frisk basillikum
- 5 store fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 boulliontern
- salt + peber
- 5 ds flåede tomater frit valg
- 3/4 l Vand
alt kommes i gryden i store stykker
koges i ca 35 min blendes i gryden med stavblender. server med creme fraiche på toppen.
Opskrift fra Linda Hansen
/Bon appetit
Det er blevet populært at spille poker, og i mange danske hjem mødes man for at spille lidt poker og hygge. Har man flair for at bage, kan man endda gøre det endnu hyggeligere med disse småkager, der er formet som poker chips. De er endda ret lækre, så det er farligt at bruge dem til at spille med – så forsvinder de forbavsende hurtigt.
Denne opskrift giver omkring 44 småkager
Ingredienser
- 4 kopper mel
- 1½ teskefuld bagepulver
- ¾ teskefuld salt
- 300 gram smør, gerne lidt blødt
- 1½ kop brun sukker
- 1 æg og 1 æggeblomme
- 1½ teskefuld vaniljeekstrat
- ½ kop kakaopulver
- 3 skefulde matcha-pulver
Forberedelse:
Bland mel, bagepulver og salt, sæt det til side.
Rør smør og sukker sammen med en mikser, så det bliver let. Tilsæt æg og æggeblomme en ad gangen, herefter vaniljeekstraten mens der røres rundt. Tilsæt blandingen af mel, bagepulver og salt og rør rundt, så det bliver en fast masse.
Del dejen op i to portioner, ca. 1/3 i den ene og 2/3 i den anden. Tilsæt kakaopulveret til den store portion, mens matcha-pulveret tilsættes den lille portion. Del de to portioner op i yderligere to portioner. Form de fire portioner til en plade, og svøb dem hver for sig ind i plastikfilm. Sæt dem i køleskabet mindst 2 timer, helst natten over.
Efter endt ophold i køleskabet tages en af matcha-portionerne og rulles til en lang og tynd cylinder, ca 28 cm. Svøb den igen ind i plastikfilm og læg det ind i et rør fra en køkkenrulle, hvorefter det lægges i køleskabet igen, indtil det er stift.
Tag herefter en portion af kakao-dejen og den sidste portion af matcha-dejen og lad det være i stuetemperatur i 15-20 minutter. Tag en kagerulle og rul hver portion dej til en ca 1 cm tyk plade, tilsat lidt mel. Skær herefter 28 cm lange og 1 cm tykke striber fra hver dej, skulle blive 12 striber i alt. Sæt striberne sammen en efter en med nænsom hånd.
Hent matcha-portionen fra køleskabet. De 12 striber skal herefter rulles om den cylinderformede matcha-portion, så man får en større cylinder. Rul det nænsomt sammen og svøb det i plastikfilm, hvorefter det lægges i køleskabet.
Den sidste portion kakao-dej tages fra køleskabet og rulles ud i som en plade, ca. 1 cm tyk og 28 cm lang. Tag cylinderen fra køleskabet, og rul kakao-dejen om cylinderen, så det nu er en stor cylinder. Sørg for, at lagene hænger godt sammen med hinanden. Læg den færdige cylinder i plasktikfilm og lad den ligge i køleskabet natten over.
Dagen efter skærer man så kagedejen i skiver af ca. ½ centimeters tykkelse. Læg dem på bagepapir med god afstand imellem, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader. Lad dem bage i ca. 12 minutter, hvorefter de skal køles af i ca 15 minutter. Herefter er de klar til servering og der kan gøres klar til et spil Texas holdem poker.
Engelsk bøf til fire personer
- 1 kg skært oksekød, filet eller velhængt inderlår
- salt
- peber
- smør eller margarine
- 2 – 3 løg
- 1 dl. bouillon
- ½ dl. fløde
Kødet skæres i 4 skiver, der mindst skal være ca. 2½ cm tykke. Skiverne afpudses, bankes ganske let med hånden og gnides med salt og peber. Panden varmes op, bøfferne lægges på den tørre pande og brunes på begge sider. Panden må rystes lidt frem og tilbage, for at kødet ikke skal hænge i. Derpå tilsættes smørret/margarinen, og bøfferne steges ved god varme ca. 3 min. på hver side, lidt mere eller mindre, efter hvor røde man ønsker dem. Tages af og holdes varme. De pillede løg snittes i tynde ringe og ristes i stegesmørret – evt. må der tilsættes lidt mere smør. Løgene bliver sprøde, hvis de drysses med lidt salt. Når løgene er færdige, fjernes halvdelen af dem fra panden, bouillonen og fløden hældes over resten af løgene, og under omrøring koges panden af med den tilsatte væde. Ved anretningen lægges bøfferne på et varmt fad, sovsen med de bløde løg hældes over dem og de sprøde løg fordeles på hver enkelt bøf. Serveres med små, faste kartofler.
/Bon appetit
Dansk opskrift på gullasch
- 600 g skært oksekød
- 30 g mel
- 1½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 30 g smør el. margarine
- ca. 4 dl bouillon
- kulør
Kødet skæres i terninger, vendes i salt og peberblandet mel. Hak løget og skær gulerødderne i små firkanter eller ikke for tykke skiver. Brun fedtstoffet i en stegegryde, svits løg og gulerødder, tag det op af gryden og brun kødet heri. Læg løg og gulerødder ned til kødet og hæld bouillon ved, så det netop dækker grydens indhold. Lad gullaschen snurre under låg en times tid, indtil kødet er helt mørt.
Kom et par dråber kulør i retten, smag evt. yderlig til med salt.
Serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler til.
/Bon appetit
Enkel og nem opskrift på en hovedret, bøf med peberrod.
- bøf af mørbrad, inderlår eller filet
- smør
- revet peberrod
Bank bøfferne let. Steg bøfferne på en hed pande, som kan være tør eller med fedtstof på. Steg bøfferne i 3 min. på hver side, hvis de ønskes røde indvendig. 5 min. på hver side, hvis de skal være gennemstegte. Lav små kugler af smøren og rul dem i revet peberrod, som så serveres til bøfferne.
/Bon appetit
Dansk hovedret med brunkål og flæsk
- 1 hvidkålshoved
- 50g sukker
- 30g smør
- Salt
- peber
- 700 g flæsk
Snit hvidkålen i tilpas store stykker, brun sukkeret i en gryde og tilsæt smør. Hæld kålen i gryden og brun den godt, hvorefter det hele stykke flæsk lægges i midten af gryden. Pak kålen godt op om flæsket og tilsæt lidt vand. Lad retten små koge i 1½ time.
Smages til med salt og peber.
Server med skiver af flæsket og evt. rugbrød til.
Man kan også skære flæsket i skiver og blande det med kålen i stedet for et hel stykke
/Bon appetit
Borgmesterens koteletter i fad
- 6 svinekoteletter
- 50 g smør
- 1 dl vand
- ½ kg kogte kartofler
- 20 g mel
- 2 porrer
- ¼ dl fløde el. mælk
- 50 g reven ost
- salt
- peber
- rasp
Kartoflerne skæres i skiver og lægges i bunden af et ovnfast fad. Porrerne skæres i skiver og dampes lidt i noget af smørret, mel drysses over og det bages sammen, idet der spædes med fløde eller mælk og koger langsomt i 10 min. salt og peber tilsættes. Koteletterne brunes i resten af smørret og lægges over kartoflerne. Panden koges af med vand, der hældes ved retten, hvorefter porrestuvningen fordeles over koteletterner og der drysses med ost og rasp.
Retten sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Kan serveres med grøn salat til.
/Bon appetit
Appelsin is, serveres i appelsinskal
- 6 Appelsiner
- 8 Æggeblommer
- 200 g Flormelis
- 2 1/2 dl Appelsinsaft
- Appelsinskal (1 appelsin)
- 4 1/2 dl Piskefløde
En skive skæres af appelsinerne i den ene ende – den skal gemmes og sættes på som låg, når du har fyldt is i skallerne. Skær rundt langs appelsinkødet og grav kødet ud af appelsinen med en ske.
Æggeblommerne piskes hvidt og tykt sammen med flormelis. Tilsæt appelsinsaft og skal. Fløden piskes og vendes æggemassen. Massen fyldes nu i appelsinskallerne, låget lægges på og læg dem i fryseren i 4-5 timer.
/Bon appetit
Abrikossorbet
- 250 g tørrede Abrikoser
- 5,5 dl Vand
- 400 g hugget Sukker
- Citronskal (1 citron)
- Limeskal (2 limefrugter)
- 1/2 dl Citronsaft
- 1 dl Æggehvide
De tørrede abrikoser udblødes i vand natten over. Vandet sies fra og kommes i en gryde med tyk bund sammen med hugget sukker. Vandet bringes i kog og lad det koge kraftigt i et par min. Tag gryden af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen. Si puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Den kolde puré stilles i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Æggehviderne piskes meget stive og pisk dem dernæst i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Den færdige sorbet kommes i fryseren igen.
/Bon appetit