Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk

BMI (Body Mass Index)

februar 1, 2009
Den populære hummersuppe til nytåret finder du her
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

BMI (Body Mass Index)

Indtast din højde i cm og din vægt i kilo, begge tal uden komma, og klik på beregn for at finde dit BMI



Dit BMI tal er .

BMI over 30 (Svært overvægtig)
Du er svært overvægtig og din vægt udgør en helbredsrisiko for dig, og du gør klogt i at tabe dig da din overvægt kan forårsage en række sygdomme.

BMI mellem 25 – 30 (Moderat eller let overvægtig)
Du vejer lidt for meget, det man normalt kalder for moderat overvægt eller lettere overvægtig. Du bør smide nogle kilo for at komme ned på din normalvægt. Og du har rigtig gode muligheder for at opnå et passende vægttab. Det kræver kun nogle få ændringer i dine kostvaner og/eller lidt mere motion, alt efter hvordan du allerede spiser og motionerer.

BMI mellem 20 – 25 (Normalvægtig)
Du er normalvægtig og har ikke et behov for at tabe dig yderligere. Hvis du alligevel synes, at du godt kunne smide et par kilo, så sørg for at det bliver et moderat og forsigtigt vægttab. Du er som sagt normalvægtig, og har derfor ikke så meget at tabe af.

BMI under 20 (Undervægtig)
Du er mere eller mindre undervægtig og du vejer derved for lidt, og bør tage nogle kilo på. Måden du bør tage på er, at spise sundt og kombinere dette med moderat motion. Det er et spørgsmål om at få opbygget mere muskelmasse og ikke ophobe fedt i kroppen.

Det ideelle BMI
Det ideelle BMI varierer lidt fra folk til folk, alt efter kropsbygning, og der er også forskel på kvinders og mænds ideelle BMI tal.

For kvinder ligger det ideelle BMI tal på: 20,5 – 24,9
For mænd ligger det ideelle BMI tal på: 22,0 – 26,4

Hvordan udregner man sit BMI
Du kan nemt selv lave en udregning af dit BMI. Fremgangsmåden er at du først ganger din højde i m med din højde i m. Tallet skal altså være et kommatal f.eks. 1,76 hvis du er 176 cm høj. Dernæst dividerer du din vægt i kilo med det tal, du er nået frem til med højden.

Eksempel:
Du er 176 cm høj og vejer 75 kilo. Den første del af regnestykket ser derved således ud:
1,76 * 1,76 = 3,0976
Når du dividerer din vægt i kilo med dette resultat får du dit BMI tal:
75 / 3,0976 = 24,21

I dette eksempel var personen sandsynligvis det vi betegner for normalvægtig. Men er dit BMI tal over 25, gør du klogt i at ændre dine kost og/eller motionsvaner.




Læs kommentarer (0)

Inspiration - Find opskrifter ud fra ingrediens

Brændevin Cognac Ærter Koteletter Rasp Æbler Mel Vindruer Is Æg Allehånde Mørbrad Kanel Ketchup Grahamskiks Røget skinke Agurk Chili Sennep Vanillesukker Ris Svinekoteletter Abrikos Hvidkål Majs Tør sennep Rødbeder Kylling Chokolade Karse Karry Sorte oliven Mynte Valnødder Hvidvin Sennepspulver Champignon Stribet flæsk Margarine Hvedemel Mælk Hakket persille Paprika Hønsekød Kardemomme Vineddike Persille Citron Aspargeskartofler Karamelsovs Bagepulver Asparages Skummetmælk Mayonnaise Blomkål Rejer Nelliker Vaniliesukker Peberfrugt Soyaolie Franskbrød Lys sirup Vodka Fiskebouillon Mango Chutney Farin Rodselleri Valnøddekærner Havregryn Mørk chokolade Yoghurt Syltetøj Koriander Brunkål Amaretto likør Citronskal Olie Appelsin Ananas Rosenpaprika Creme fraiche Olivenolie Bønnespirer Abrikoser Limeskal Ymer Chokoladesovs Æggehvide Brun farin Mandler Citronsaft Fromage frais Cremefraiche Salami Flormelis Piskefløde Flødeost Kartofler Spidskål Gær Balsamico eddike Løg Appelsinskal Snittebønner Nellike Flutes Porrer Purløg Maizena Kyllingekød Pommeranskal lagereddike Æggeblomme Kogt røget skinke Kødboller Bouillon Vand Snaps Rosenvand Hummer Inderlår Kakao Bladselleri Græsk yoghurt Oksekød hvidløg Fløde Potaske Ingefær Mild ost Estragoneddike Reven ost Pomeransskal Rosiner Gulerødder Smør Dild Natron Banan Pulverkaffe Vanilieessens Salt Sukker Avocado Courgetter Skært oksekød Sukat Flæsk Appelsinsaft Fransk sennep
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk