Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk


Arkiv for kategorien Is

Appelsin is

februar 11, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Appelsin is, serveres i appelsinskal

  • 6 Appelsiner
  • 8 Æggeblommer
  • 200 g Flormelis
  • 2 1/2 dl Appelsinsaft
  • Appelsinskal (1 appelsin)
  • 4 1/2 dl Piskefløde

En skive skæres af appelsinerne i den ene ende – den skal gemmes og sættes på som låg, når du har fyldt is i skallerne. Skær rundt langs appelsinkødet og grav kødet ud af appelsinen med en ske.
Æggeblommerne piskes hvidt og tykt sammen med flormelis. Tilsæt appelsinsaft og skal. Fløden piskes og vendes æggemassen. Massen fyldes nu i appelsinskallerne, låget lægges på og læg dem i fryseren i 4-5 timer.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Abrikossorbet

februar 10, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Abrikossorbet

  • 250 g tørrede Abrikoser
  • 5,5 dl Vand
  • 400 g hugget Sukker
  • Citronskal (1 citron)
  • Limeskal (2 limefrugter)
  • 1/2 dl Citronsaft
  • 1 dl Æggehvide

De tørrede abrikoser udblødes i vand natten over. Vandet sies fra og kommes i en gryde med tyk bund sammen med hugget sukker. Vandet bringes i kog og lad det koge kraftigt i et par min. Tag gryden af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen. Si puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Den kolde puré stilles i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Æggehviderne piskes meget stive og pisk dem dernæst i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Den færdige sorbet kommes i fryseren igen.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Bananasplit

juli 4, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Bananasplit, også kaldet for Banansplit, er en  meget nem og lækker is dessert.

  • 4 bananer
  • 1 dl fløde.
  • 1 liter is efter eget valg
  • Sovs efter eget valg

Bananerne skrælles og skæres på langs til to stykker.  Fløden piskes til den ønskede konsistens. Og isen skæres i stykker efter eget ønske.

Isen lægges først i et fad eller på en passende tallerken, og dernæst lægges bananen oven på. Flødeskummen placeres i en passende mængde imellem bananerne. Og til sidst pyntes med en sovs efter eget ønske, eksempelvis karamelsovs eller chokoladesovs, og ellers pynt efter behag.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk