Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk


Arkiv for kategorien Gamle Danske Opskrifter

« Previous Entries

Dansk Gullasch

september 2, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Dansk opskrift på gullasch

  • 600 g skært oksekød
  • 30 g mel
  • 1½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 30 g smør el. margarine
  • ca. 4 dl bouillon
  • kulør

Kødet skæres i terninger, vendes i salt og peberblandet mel. Hak løget og skær gulerødderne i små firkanter eller ikke for tykke skiver. Brun fedtstoffet i en stegegryde, svits løg og gulerødder, tag det op af gryden og brun kødet heri. Læg løg og gulerødder ned til kødet og hæld bouillon ved, så det netop dækker grydens indhold. Lad gullaschen snurre under låg en times tid, indtil kødet er helt mørt.

Kom et par dråber kulør i retten, smag evt. yderlig til med salt.

Serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler til.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Brunkål med flæsk

september 2, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Dansk hovedret med brunkål og flæsk

  • 1 hvidkålshoved
  • 50g sukker
  • 30g smør
  • Salt
  • peber
  • 700 g flæsk

Snit hvidkålen i tilpas store stykker, brun sukkeret i en gryde og tilsæt smør. Hæld kålen i gryden og brun den godt, hvorefter det hele stykke flæsk lægges i midten af gryden. Pak kålen godt op om flæsket og tilsæt lidt vand. Lad retten små koge i 1½ time.

Smages til med salt og peber.

Server med skiver af flæsket og evt. rugbrød til.

Man kan også skære flæsket i skiver og blande det med kålen i stedet for et hel stykke

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Fastelavns strutter

februar 1, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Fastelavns strutter

  • 30 g gær
  • 100 g smør
  • 3 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1-2 æg

Gæren smuldres. Mælken varmes til 35° og gæren udrøres heri. Smørret smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået den dobbelte størrelse. Dejen slås ned, æltes let igennem, trilles ud til en stang, som deles i passende stykker, der formes til boller. I hver bolle klippes et ret dybt kryds. De fremkomne snipper foldes ud til siden og strutterne vendes og stilles på en smurt bageplade. De efterhæves 15-20 minutter. Strutterne pensles med sammenpisket æg og bages derefter ved 225° i cirka 25 minutter.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Fastelavnsboller

februar 1, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Fastelavnsboller (ca. 25 stk.)

  • 500 g mel
  • 3,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g sukat
  • 75 g rosiner
  • 250 g smør

Dejen lægges om aftenen. Mælken lunes en ubetydelighed. 125 g smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt. Om morgenen æltes det resterende smør i, det fordeles i små klatter på dejen og rulles ud som butterdej. Hæver til dobbelt størrelse og slås ned med kagerullen. Trilles ud til ca. 25 boller. Efterhæves, pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Kartoffelsalat

august 11, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Kartoffelsalat til 4 personer

  • Ca. 1 kg kogte kartofler
  • Ca. ½ agurk
  • 1 ps. mayonnaise
  • 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
  • 1 tsk. revet løg
  • 1 tsk. fransk sennep
  • salt
  • peber
  • paprika
  • ½-1 dl vand
  • 1 bdt. dild

Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Hønsesalat

august 8, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Hønsesalat

  • 600 g poulard-, hønse- eller kyllingekød
  • 150 g lyse champignoner
  • 1 lille dåse henkogte aspargesstykker
  • 1 lille, rød peberfrugt
  • 150 g fine ærter
  • brøndkarse
  • 100 g mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche
  • 3 – 4 tsk. karry
  • salt
  • peber

Hønsekødet skæres i småt tern eller smalle strimler. Bland kødet med skivede champignoner, aspargesstykker, peberfrugtterninger og ærter. Vend alle ingredienserne i dressingen og smag salaten til.

Dressing: Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen og smag den godt til med salt og peber. Hvis den er for fast, kan der tilsættes lidt fløde eller aspargeslage.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Juli Salat

august 7, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Juli Salat

  • 2-3 gulerødder (Ca. 200 g)
  • 1-2 courgetter (Ca. 200 g)
  • ½ spidskål (Ca. 300 g)
  • 1 bæger (150 g) yoghurt
  • 3 spsk kalorielet mayonnaise
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk salt

Gulerødder og courgetter rives groft. Kålen snittes fint. Grønsagerne blandes i en skål. Yoghurt, mayonnaise, hvidløg og salt røres sammen og blandes i grønsagerne. Salaten serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til en rest kød eller fars.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Hvidvinskartoffelsalat

august 6, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Hvidvinskartoffelsalat til 4 personer

  • ca. 1 kg kogte kartofler (helst aspargeskartofler)
  • 1½ dl tør hvidvin
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. majs el. soyaolie
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • 2 tsk. hakket persille

Skær kartoflerne i skiver. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kartoflerne. Lad salaten trække i ca. 1 times tid. Vend kartoflerne af og til.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Hvidløgsbønner

august 5, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Hvidløgsbønnesalat

  • ½ kg snittebønner
  • 100 g røget skinke
  • 20 g margarine
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 fed presset hvidløg
  • vand
  • salt

Skær bønnerne i ca. 2 cm lange stykker. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Skær skinken i tern og svits dem i margarine. Tilsæt nu bønnerne og svits videre i 2-3 min. Rør persille og hvidløg i lige inden servering.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Hvidkålssalat med Aioli Sauce

august 5, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Hvidkålssalat med Aioli Sauce (hvidløgssauce)

  • ca. ¼ hvidkål
  • 100 g salami
  • 3 hårdkogte æg
  • 16-18 sorte oliven
  • 200 g kalorielet mayonnaise
  • 4-5 fed hvidløg
  • ¼ tsk. salt
  • vand
  • Flute

Snit hvidkålen fint, skær salamien i tern og skær æggene i både. Hvidkål, salami, æg og oliven blandes sammen i en skål.

Sauce: Rør mayonnaise sammen med presset hvidløg og salt. Tilsæt vand til konsistensen er tilpas.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
« Previous Entries
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk