Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk


Arkiv for kategorien Kager

« Previous Entries

Poker chips som småkager

marts 23, 2011
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Det er blevet populært at spille poker, og i mange danske hjem mødes man for at spille lidt poker og hygge. Har man flair for at bage, kan man endda gøre det endnu hyggeligere med disse småkager, der er formet som poker chips. De er endda ret lækre, så det er farligt at bruge dem til at spille med – så forsvinder de forbavsende hurtigt.

Denne opskrift giver omkring 44 småkager

Ingredienser

  • 4 kopper mel
  • 1½ teskefuld bagepulver
  • ¾ teskefuld salt
  • 300 gram smør, gerne lidt blødt
  • 1½ kop brun sukker
  • 1 æg og 1 æggeblomme
  • 1½ teskefuld vaniljeekstrat
  • ½ kop kakaopulver
  • 3 skefulde matcha-pulver

Forberedelse:
Bland mel, bagepulver og salt, sæt det til side.

Rør smør og sukker sammen med en mikser, så det bliver let. Tilsæt æg og æggeblomme en ad gangen, herefter vaniljeekstraten mens der røres rundt. Tilsæt blandingen af mel, bagepulver og salt og rør rundt, så det bliver en fast masse.

Del dejen op i to portioner, ca. 1/3 i den ene og 2/3 i den anden. Tilsæt kakaopulveret til den store portion, mens matcha-pulveret tilsættes den lille portion. Del de to portioner op i yderligere to portioner. Form de fire portioner til en plade, og svøb dem hver for sig ind i plastikfilm. Sæt dem i køleskabet mindst 2 timer, helst natten over.

Efter endt ophold i køleskabet tages en af matcha-portionerne og rulles til en lang og tynd cylinder, ca 28 cm. Svøb den igen ind i plastikfilm og læg det ind i et rør fra en køkkenrulle, hvorefter det lægges i køleskabet igen, indtil det er stift.

Tag herefter en portion af kakao-dejen og den sidste portion af matcha-dejen og lad det være i stuetemperatur i 15-20 minutter. Tag en kagerulle og rul hver portion dej til en ca 1 cm tyk plade, tilsat lidt mel. Skær herefter 28 cm lange og 1 cm tykke striber fra hver dej, skulle blive 12 striber i alt. Sæt striberne sammen en efter en med nænsom hånd.

Hent matcha-portionen fra køleskabet. De 12 striber skal herefter rulles om den cylinderformede matcha-portion, så man får en større cylinder. Rul det nænsomt sammen og svøb det i plastikfilm, hvorefter det lægges i køleskabet.

Den sidste portion kakao-dej tages fra køleskabet og rulles ud i som en plade, ca. 1 cm tyk og 28 cm lang. Tag cylinderen fra køleskabet, og rul kakao-dejen om cylinderen, så det nu er en stor cylinder. Sørg for, at lagene hænger godt sammen med hinanden. Læg den færdige cylinder i plasktikfilm og lad den ligge i køleskabet natten over.

Dagen efter skærer man så kagedejen i skiver af ca. ½ centimeters tykkelse. Læg dem på bagepapir med god afstand imellem, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader. Lad dem bage i ca. 12 minutter, hvorefter de skal køles af i ca 15 minutter. Herefter er de klar til servering og der kan gøres klar til et spil Texas holdem poker.

Poker chips småkager
Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Havrekager

juli 19, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Havrekager

  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g margarine
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao
  • 200 g havregryn
  • 40 g pommeranskal

Rør æg og sukker godt sammen. Smelt margarinen og rør den i. Mel, bagepulver og kakao sigtes og røres sammen med havregrynen, og den hakkede pommeranskal. Anvend to teskeer til at sætte dejen på en eller to smurte plader, med god afstand mellem kagerne. Du bør få ca. 80 stk. Kagerne bages i ca. 6 min. ved 200 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Chokolade/kaffe kage

juli 18, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Chokolade/kaffe kage

  • 1 dl mælk
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 ½ spsk. pulverkaffe
  • 150 g margarine
  • 100 g (1 ½ dl) farin
  • 4 æg
  • 250 g (4 dl) mel
  • 1 tsk. bagepulver

Smelt mælk, chokolade og pulverkaffe sammen i en gryde. Margarine og farin røres blødt. Tilsæt æggene i et ad gangen. Chokolademælken røres i skiftevis med mel og bagepulver. Hæld dejen i en smurt form. Kagen bages i ca. 50-60 min. ved 175 grader.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Bradepandekage

juli 16, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Bradepandekage opskrift

  • 250 g mel
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 3 spsk. kakao
  • reven skal af 1 appelsin
  • 250 g smeltet margarine
  • Vand
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 150 g flormelis

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen i ca. 1 dl kogende vand. Hæld dejen i en smurt bageform ca. 22 X 35 cm. Pandekagen bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Glaser kagen når den er kold.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Brune kager

juli 16, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Brune kager

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g Brun farin
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk., stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • 50 g hakket pomeransskal
  • 100 g finthakkede mandler
  • 500 g mel (ca. 8 dl. )

Fedt stof, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Gryden tages fra varmen og lad det svale lidt af. Potasken udrøres i koldt vand. Krydderier blandes sammen med det øvrige fyld i melet. Den afsvalede sukker-fedt-stofmasse kommes i sammen med den udrørte potaske. Dejen æltes sammen. Dejen trilles straks til lange ruller med en diameter på ca. 5 cm. Stil rullerne koldt, gerne til næste dag, så er de nemmere at skære.

Skær ca. 50 tynde skiver af rullerne og sæt kagerne på en smurt bageplade. Bag dem ved 200 grader i 5 – 6 min.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Barndommens rosenbrød

juli 15, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Barndommens rosenbrød

  • 50 g smør
  • 1 ½ dl. mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • knap 300 g hvedemel
  • æg til pensling
  • flormelis
  • rosenvandessens

Smøret smeltes og blandes med mælken. Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt dernæst sukker, salt og ca. 300 g hvedemel. Dejen æltes sammen og sættes til at hæve i 3 kvarter. Slå dejen sammen og form den til en lang pølse. Dejen pensles med æg og bages i 12 – 15 min. ved 225 grader. Lad brødet køles lidt ned imens du rører en glasur sammen af flormelis og rosenvand. Glasuren kommes på brødet og det skæres i 4 – 5 cm brede stykker.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Astakage

juli 15, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Astakage

  • 125 g smør
  • 200 g Brun farin (2 ½ dl.)
  • 2 æg
  • 250 g mel ( ca. 4 dl. )
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 ¼ dl. mælk
  • 100 g rosiner
  • 50 g hakket sukat

Smøret røres godt sammen med farin, og æggene røres derefter i. Natron blandes med de øvrige krydderier og vendes i melet sammen med rosiner og sukat, og det røres skiftevis med mælken i dejen. Dejen kommes i en smurt kageform eller springform med randindsats. Kagen bages i ca. 1 time ved 170 grader. Prøv evt. at stikke en strikkepind i kagen. Hvis ingen dej hænger ved, er kagen færdig.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Amerikansk Citronkage

juli 12, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Amerikansk Citronkage

  • 150 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 150 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 60 g margarine
  • 1 1/4 dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 2 økologiske citroner
  • 75 g flormelis
  • Reven skal af økologisk citron
  • Saft af citron
  • 10 tynde skiver citron til pynt

Mel, bagepulver, sukker, salt og vanillesukker blandes sammen. Riv skallen af citronen. Margarine smeltes og røres i sammen med mælk, æg og halvdelen af den revne citronskal. Dejen hældes i en smurt springform.

Kagen bages i ca. ½ time ved 200 grader.

Prik nu huller i kagen med en stor nål. Citronsaft, resten af den revne skal og flormelis røres sammen. Den rørte citronsaft hældes over den varme kage, som bliver stående i formen, til den er kold. Kagen pyntes med tyndt skåren citron.

Citronen skal være økologisk, da skallen skal anvendes til kagen.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Abrikos Chokoladekage

juli 11, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Abrikos Chokoladekage, en lækker kage med lavt fedtindhold.

  • 350 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 100 g groft hakket chokolade
  • 1 ds. abrikoser
  • lidt smør

Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Kartoflerne moses og røres i sammen med chokoladen, til massen får en jævn konsistens. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen, og det hele fordeles i en stor smurt springform eller tærtefad. Vend evt. halvdelen af abrikoserne i dejen.

Kagen bages i 1 time ved 180 grader.

De afdryppede abrikoser fordeles i et mønster efter eget valg på kagen. Kagen serveres lun eller afkølet og evt. med Fromage frais rørt med vanillesukker og flormelis.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Amaretto Ostekage

juli 9, 2008
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Amaretto Ostekage (Amaretto Cheesecake)

  • 2½ dl grahamskiks
  • 3 spsk smør
  • 2 pakker flødeost
  • 3 dl sukker
  • 300 g cremefraiche
  • 1dl maizena
  • 1 tsk vanilieessens
  • ½ dl Amaretto likør
  • ½ tsk salt
  • 4 æg

Ovnen forvarmes til 175 grader. Kiksene smuldres i mindre bidder og blandes dem med sukker og smeltet smør. Alt presses ned i en springform.
Flødeost, sukker, maizena, cremefraiche, vanilie og salt blandes godt sammen. Dernæst tilsættes æggene et ad gangen. Bland nu Amarettoen i.

Hæld det over bunden og bag i ca. 60 min. Kagen afkøles inden den spises.

/Bon Appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
« Previous Entries
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Ostekager
  • Svinekød
  • Chokoladekager
  • Danske hovedretter
  • Fedtfattige kager
  • Oksekød
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Salater med kød
  • Småkager
  • Nord Amerika
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Dansk Bagværk
  • Danske Salater
  • Pandekager
  • Rødbedesalater
  • Kålsalater
  • Andet
  • Salater med lavt fedtindhold
  • Frugt & Grønt Salater
  • Boller
  • Is
  • Brændevin & Snaps
  • Kartoffelsalater
  • Fastelavn
  • Gryderetter
  • Skaldyrsforretter
  • Grill
  • Bønnesalater
  • Skaldyrssupper
  • Kager
  • Kød
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk