Appetit

En portal om sund mad og opskrifter
På Appetit.dk finder du gode opskrifter på danske og udenlandske madretter. Forhåbentligt har vi en opskrift der falder i din smag. Men hvis du ikke finder de opskrifter du søger, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvis du ligger inde med en god, eller måske en fedtfattig, opskrift, som du gerne vil dele med andre. Så er du velkommen til at sende os dine opskrifter via opskrifts formularen, eller via e-mail på opskrift@appetit.dk


Arkiv for kategorien Kød

Engelsk bøf

september 2, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Engelsk bøf til fire personer

  • 1 kg skært oksekød, filet eller velhængt inderlår
  • salt
  • peber
  • smør eller margarine
  • 2 – 3 løg
  • 1 dl. bouillon
  • ½ dl. fløde

Kødet skæres i 4 skiver, der mindst skal være ca. 2½ cm tykke. Skiverne afpudses, bankes ganske let med hånden og gnides med salt og peber. Panden varmes op, bøfferne lægges på den tørre pande og brunes på begge sider. Panden må rystes lidt frem og tilbage, for at kødet ikke skal hænge i. Derpå tilsættes smørret/margarinen, og bøfferne steges ved god varme ca. 3 min. på hver side, lidt mere eller mindre, efter hvor røde man ønsker dem. Tages af og holdes varme. De pillede løg snittes i tynde ringe og ristes i stegesmørret – evt. må der tilsættes lidt mere smør. Løgene bliver sprøde, hvis de drysses med lidt salt. Når løgene er færdige, fjernes halvdelen af dem fra panden, bouillonen og fløden hældes over resten af løgene, og under omrøring koges panden af med den tilsatte væde. Ved anretningen lægges bøfferne på et varmt fad, sovsen med de bløde løg hældes over dem og de sprøde løg fordeles på hver enkelt bøf. Serveres med små, faste kartofler.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Dansk Gullasch

september 2, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Dansk opskrift på gullasch

  • 600 g skært oksekød
  • 30 g mel
  • 1½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 30 g smør el. margarine
  • ca. 4 dl bouillon
  • kulør

Kødet skæres i terninger, vendes i salt og peberblandet mel. Hak løget og skær gulerødderne i små firkanter eller ikke for tykke skiver. Brun fedtstoffet i en stegegryde, svits løg og gulerødder, tag det op af gryden og brun kødet heri. Læg løg og gulerødder ned til kødet og hæld bouillon ved, så det netop dækker grydens indhold. Lad gullaschen snurre under låg en times tid, indtil kødet er helt mørt.

Kom et par dråber kulør i retten, smag evt. yderlig til med salt.

Serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler til.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Bøf med peberrod

september 2, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Enkel og nem opskrift på en hovedret, bøf med peberrod.

  • bøf af mørbrad, inderlår eller filet
  • smør
  • revet peberrod

Bank bøfferne let. Steg bøfferne på en hed pande, som kan være tør eller med fedtstof på. Steg bøfferne i 3 min. på hver side, hvis de ønskes røde indvendig. 5 min. på hver side, hvis de skal være gennemstegte. Lav små kugler af smøren og rul dem i revet peberrod, som så serveres til bøfferne.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)

Koteletter i fad

september 1, 2009
1 Kokkehue2 Kokkehuer3 Kokkehuer4 Kokkehuer5 Kokkehuer
Loading...

Borgmesterens koteletter i fad

  • 6 svinekoteletter
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • ½ kg kogte kartofler
  • 20 g mel
  • 2 porrer
  • ¼ dl fløde el. mælk
  • 50 g reven ost
  • salt
  • peber
  • rasp

Kartoflerne skæres i skiver og lægges i bunden af et ovnfast fad. Porrerne skæres i skiver og dampes lidt i noget af smørret, mel drysses over og det bages sammen, idet der spædes med fløde eller mælk og koger langsomt i 10 min. salt og peber tilsættes. Koteletterne brunes i resten af smørret og lægges over kartoflerne. Panden koges af med vand, der hældes ved retten, hvorefter porrestuvningen fordeles over koteletterner og der drysses med ost og rasp.

Retten sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time.

Kan serveres med grøn salat til.

/Bon appetit

Indsend opskrift
Læs kommentarer (0)
 
Indsend Opskrift

Menu

  • BMI (Body Mass Index)
  • Forslag på opskrifter
  • Kontakt

Kategorier

  • Rødbedesalater
  • Frugt & Grønt Salater
  • Kartoffelsalater
  • Bønnesalater
  • Salater med kød
  • Kålsalater
  • Dansk Bagværk
  • Pandekager
  • Andet
  • Boller
  • Fastelavn
  • Skaldyrsforretter
  • Skaldyrssupper
  • Kød
  • Svinekød
  • Danske hovedretter
  • Oksekød
  • Småkager
  • Gamle Danske Opskrifter
  • Nord Amerika
  • Kager med lavt fedtindhold
  • Fedtfattige kager
  • Chokoladekager
  • Ostekager
  • Kager
  • Grill
  • Danske Salater
  • Gryderetter
  • Brændevin & Snaps
  • Is
  • Salater med lavt fedtindhold
  • Højtider
  • Supper
  • Hovedretter
  • Forretter

Nye opskrifter

  • Fedtfattig leverpostej
  • kraftig tomatsuppe med rød peber
  • Poker chips som småkager
  • Engelsk bøf
  • Dansk Gullasch

Nye anmeldelser

  • Jette Laustsen til Hummersuppe
  • admin til Hummersuppe
  • Gurli Kortegaard til Hummersuppe
  • martin til Abrikossorbet
  • Claus til Bananasplit

Sider med opskrifter

  • Karolines køkken
Appetit © SATS 2008
Opskrifter (RSS) - Kommentarer (RSS) - Betingelser for brug

Indsend dine egne opskrifter til Appetit.dk