Denne artikel blev skrevet tirsdag, 10. februar 2009 kl. 08:23 og er gemt i Is. Du kan følge alle svar til denne artikel via RSS 2.0 feed. Du kan skrive en kommentar, eller sende et trackback fra dit eget site.
10. februar 2009
Bedøm opskriften med kokkehuer
Abrikossorbet
- 250 g tørrede Abrikoser
- 5,5 dl Vand
- 400 g hugget Sukker
- Citronskal (1 citron)
- Limeskal (2 limefrugter)
- 1/2 dl Citronsaft
- 1 dl Æggehvide
De tørrede abrikoser udblødes i vand natten over. Vandet sies fra og kommes i en gryde med tyk bund sammen med hugget sukker. Vandet bringes i kog og lad det koge kraftigt i et par min. Tag gryden af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen. Si puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Den kolde puré stilles i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Æggehviderne piskes meget stive og pisk dem dernæst i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Den færdige sorbet kommes i fryseren igen.
/Bon appetit
Læs kommentarer (0)
hvorfor skal puréen si’es?